dimecres, 9 de gener del 2013

"Unió ens roba"

Avui, un nou cas de corrupció hauria de sacsejar el país: ha quedat demostrat que fa 16 anys, Fidel Pallerols i altres membres van finançar Unió amb 600.000 euros desviats de subvencions per a cursos ocupacionals. Però el que a mi em sembla una vergonya i una indecència (una més), la premsa catalana no hi dóna massa importància i ho tracta com un tema més. Un altre cas de corrupció al govern dels Millets? Ja hi estem acostumats... Sens dubte, ven més l’arribada del TGV a Girona, on vas a parar!

És repugnant que haguem d’anar a buscar diaris de Madrid per informar-nos de la merda que tenim a casa nostra. Per posar un exemple ràpid, els defensors eterns de la burgesia, La Vanguardia, un diari acostumat a fer judicis de valor tendenciosos a la primera pàgina, no toca el tema fins la pàgina 18; i de semàfors vermells per Pallerols o per Duran i Lleida, ni parlar-ne.

Ja que els mitjans catalans no en parlen, veiem què ha passat: Pallerols i cia. van robar 600.000 euros i els van desviar a Unió, el partit del seny > Setze anys després reconeixen el robatori i són condemnats culpables > Com si fossin trilers, pacten amb la fiscalia retornar 388.000 euros i no entrar a presó > Segueixen faltant 212.000 euros, més l’IPC, més despeses judicials, com a mínim.


Pallerols i Duran; demòcrates, cristians i corruptes
 
Un robatori de diners públics tan flagrant em semblaria digne de portada si no visquéssim en un país on els mitjans de comunicació estan venuts als interessos econòmics i als partits. D’una banda volen que ens empassem que allò que només beneficia als rics ens interessa (TGV), i de l’altra volen restar importància al que realment ens perjudica (robatori de diners públics per part d’un partit que governa). I enmig del desconcert al que tenen sotmesos a les classes populars, ens van repetint una vegada i una altra que la crisi és global i que les retallades són necessàries. Ha he hi ho hu.

Més enllà de l’actuació contrària a l’ètica dels mitjans de comunicació, el que queda clar és que els culpables quedaran totalment impunes. És més, en sortiràn beneficiats després d’admetre el seu frau. Gentussa com Duran i Lleida, un classista etnicista que va tenir el valor d’acusar els jornalers andalusos de viure de subvencions (el famós PER) quan sabia que era el seu partit qui ho feia, seguiràn a la poltrona. I seguirà tot i haver dit l’any 2000 que si es confirmava el finançament il·legal d’Unió, dimitiria. Unió ha reconegut que es finança robant, per tant a Duran no li quedaria altra que dimitir. Però no ho farà.

Per desgràcia, a Catalunya casos així són el pà de cada dia. És molt coherent agafar la bandereta i anar cridant que “Espanya ens roba” mentre es dóna el vot per CiU de manera sistemàtica. El partit de la corrupció com a bandera. I no diré res pressumptament, perquè tot i que no trepitjaràn mai la presó, Alavedres i Pallerols són CIUtadans imputats i culpables.




PD: Com que disparar a un dibuix del rei és molt més greu que robar 200.000 euros, Jair Domínguez i Bibiana Ballbè han estat citats a declarar a l'Audiència Nacional per injúries a la corona. Un altre punt que es marca la democràcia.

1 comentari:

  1. Barcelona 13% de deficit, lleida 8% de superavit.

    Els de lleida son uns lladres, expoliadors i la lacra de la societat catalana. Quan siguem independents seran el seguents parasits dels que desfern-nos.

    Lleida ens roba!

    ResponElimina