diumenge, 20 de març del 2011

Volta a Catalunya, capítol 100...

Avui em permeto la llicència de no tocar el tema dels llibres, del cinema, ni del futbol. I és que aquesta setmana que comença demà, passarà per casa nostra la Volta Ciclista a Catalunya, que enguany celebra el seu centenari. El primer guanyador va ser Sebastián Masdéu l’any 1911, i l’últim, el gran “Purito” Rodríguez, que finalment no participarà en aquesta edició. Però enmig hi ha hagut mites del ciclisme com ara Eddy Merckx (1968), Luis Ocaña (1971), Miguel Indurain (1988, 1991, 1992), Lauren Jalabert (1995), Alex Zülle (1996) o Joseba Beloki (2001) que també s’han adjudicat la prova ciclista més important del nostre país.

Aquest any hi ha moltes cares conegudes que lluitaran per succeir al corredor de Parets del Vallès. El més destacat i mediàtic, sens dubte, Alberto Contador, acabat de fitxar pel conjunt Saxo Bank del polèmic Bjarne Riis. Però també altres grans ciclistes, com ara Xavi Tondo (Movistar), Carlos Sastre i Denis Menchov (GEOX), Vladimir Karpets (Katusha), Ivan Basso (Liquigas), Igor Antón (Euskaltel) o Nicholas Roche (Ag2r-La Mondiale), arriben amb opcions per adjudicar-se la volta catalana.

L'irlandès Nicholas Roche arriba amb opcions de victòria

La prova constarà de 7 etapes, amb arribada a Barcelona el diumenge 27 de març. Aquest és el recorregut previst:

1ª etapa (21/3): Lloret de Mar – Lloret de Mar (166 km)
2ª etapa (22/3): Sta. Coloma de Farners – Banyoles (169 km)
3ª etapa (23/3): La Vall d’en Bas – Andorra-Vallnord (183 km)
4ª etapa (24/3): La Seu d’Urgell – El Vendrell (195 km)
5ª etapa (25/3): El Vendrell – Tarragona (205 km)
6ª etapa (26/3): Tarragona – Mollet del Vallès (184 km)
7ª etapa (27/3): Parets del Vallès – Barcelona-Pla de Palau (124 km)

Per si algú de la capital té interès en assistir a la prova, el millor lloc per veure-ho serà a Montjuïc (cap a les 13 hores del diumenge aproximadament), un “portet” de 3ª categoria on els ciclistes passen ràpid, però no tant com ho faran a la línia de meta. Imagino que no serà tan espectacular com quan el Tour de France va passar per Barcelona, però assistir a una prova ciclista sempre és bonic.

D’altra banda, pels amants de les bicicletes, hi ha diverses maneres de seguir la Volta a Catalunya:

- Cada vespre el canal Esport 3 oferirà un resum de l’etapa.
- Pel web oficial: http://www.voltacatalunya.cat i pel Twitter oficial: http://www.twitter.com/VoltaCatalunya (@VoltaCatalunya)
- Pel Twitter d’un servidor: http://www.twitter.com/flipau (@flipau), que estarà molt actiu comentant cada una de les set etapes.

Gaudiu de l’espectacle, i si pot ser en directe, millor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada