dimecres, 20 de juny del 2012

Resum de la primera fase de l'Eurocopa

Aquí va un petit resum del primer assalt de l’Eurocopa, pels que estigueu a milers de quilòmetres d’aquí o pels que visqueu en un núvol (que feu bé, per cert):

GRUP A
Sorpresa per l’eliminació de Polònia i, sobretot, de Rússia. Aquest seria el gran titular. Han passat República Txeca com a primera (jo la feia lluitant la segona plaça amb Polònia) i Grècia com a segona. El cas grec és un punt i apart: dels 16 participants, són l’equip més fluix amb diferència, però ves per on estan classificats per quarts de final. El seu joc no ha variat ni una mica respecte a la Grècia campiona l’any 2004, i a veure fins quan fan sonar la flauta.
L’eliminació de Rússia me l’he pres com quelcom gairebé personal: eren la meva aposta pel títol (si més no, per arribar a semifinals), i després d’una estrena prometedora han llençat el torneig a les escombraries.

GRUP B
Holanda, la gran decepció del torneig. Zero punts i, el més preocupant, han deixat una imatge lamentable. No han jugat a res i s’han limitat a petites mostres de qualitat. El que ha estat el millor davanter de la Premier (Van Persie), una autèntica estafa. L’altra cara de la moneda ha sigut Alemanya, l’única selecció que arriba a quarts sumant els 9 punts. Els alemanys sí que han fet una bona transició, i han consolidat un equip on es barregen a la perfecció joventut i veterania, solidesa i talent. Des del meu punt de vista, dels 8 equips que queden són els clars favorits.

GRUP C
Sense sorpreses. Les potències clàssiques superen amb ofici el seu grup, malgrat el patiment. Itàlia sempre ha guanyat patint, i sembla que Espanya s’ha acostumat a fer el mateix. Tot i el canguelo de molts espanyols, ahir van guanyar a la fluixa Croàcia per la mínima i es van assegurar la primera plaça. Una llàstima els zero punts d’Eire, una selecció que ha fascinat més per la Green Army que li dóna suport que no pas pel joc desplegat. El Fields of Atherny és molt més que un càntic futbolístic, i encara que els diaris esportius el van descobrir la setmana passada, té més anys que el sol. Come On You Boys In Green!

GRUP D
La història s’imposa. França era evident que passaria, Anglaterra no tant, però al final s’ha classificat primera. Totes dues són a quarts, on ho batallaran tot, com sempre. Suècia ha maquillat l'inici decepcionant amb una victòria contundent contra els bleus. Per la seva banda, la co-amfitriona Ucraïna ha donat la talla, sobretot gràcies al seu millor jugador de tots els temps, Andrey Shevchenko, que incomprensiblement ahir no va ser titular.


Mario Gómez, MVP momentani de l'Eurocopa


QUARTS DE FINAL

Rep. Txeca - Portugal
Alemania - Grècia
Espanya - França
Anglaterra - Itàlia

La meva predicció en negreta, donant com a favorit tres primers de grup i un segon.

Portugal no té res més que enganxada a dalt, però com a mínim saben a què juguen: al mateix que ho fa el Madrid. Paulo Bento ha sabut fer girar l’equip a l’entorn de la seva figura, adaptant-lo amb els jugadors que té. Joc brut, tancadets al darrere i a córrer quan es recuperen pilotes. Nani i Cristiano són rapidíssims, i amb això n’hi ha prou per anar passant.

Alemania fa goig de veure. Bon futbol, bons jugadors (amb algunes excepcions com l’amic Sami) i el killer en més bona forma de tot Europa. Els grecs s’han d’encomanar a tots els seus déus, a la Troika i a Maria Callas si volen tenir una mínima opció de passar.

Espanya té el millor mig del camp, però això no és garantia de res. Han patit per arribar a quarts, patiran per superar-los, i crec que cauran a les semis. De moment, s’encomanaran a alguna genialitat d’Iniesta o al revulsiu Cesc, i tira milles. Però no s’estan trobant còmodes en aquesta competició (excepte el dia d’Eire, eliminada amb 0 punts). Crec que guanyaran a França per la fluixa defensa dels gavatxos, encara que sempre pot aparèixer una genialitat de Ménez o Ribery i au revoir.

Anglaterra ha tingut la sort de cara en la darrera jornada: guanyant pel pèls a Ucraïna (gràcies a un gol no concedit, demostrant que el jutge de línia és una autèntica xorrada) i aprofitant la derrota francesa, s'han classificat com a primers i han esquivat Espanya. I ja tenen a Rooney on fire. Se les veuràn amb Itàlia, que sempre pot sorprendre en eliminatòries a un partit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada