dilluns, 11 de juny del 2012

L'any de Wiggins i l'Sky


Ahir va acabar el Critérium du Dauphiné 2012 amb una victòria d’etapa per Dani Moreno (Katusha), la segona en aquesta prova. Alhora, la general va finalitzar amb el mateix vencedor que l’any passat: el britànic Bradley Wiggins, de l’Sky. Aquesta carrera d’una setmana, avantsala del Tour, ens reafirma una idea que ja teníem: Wiggins arriba al Tour de France en un estat de forma espectacular.

La temporada del britànic, un ciclista que va deixar la pista després de ser tres vegades campió del món, no pot ser més exitosa: a més de la Dauphiné ja ha guanyat la Paris-Nice i el Tour de Romandia (Suïssa). A falta de 19 dies perquè comenci la prova ciclista més important (que l'any passat va haver d'abandonar per culpa d'una caiguda a la setena etapa), Wiggins és el candidat número u per adjudicar-se-la, molt per davant d’Evans, Nocentini o Schleck, que ara mateix es troba en un estat de forma deplorable. Però no només això, sinó que el seu equip, l’Sky, es consolida com la formació del moment, amb una varietat de ciclistes que fa por: esprinters com Mark Cavendish, Davide Appollonio o Bernhard Eissel; rodadors com Danny Pate, Geraint Tomas o Joan Antoni Flecha; lluitadors toterreny com Boasson Hagen o Rigoberto Urán; contrarrellotgistes com Michael Rogers o Richie Porte; i, finalment, ciclistes completíssims que lluiten per les generals, com Chris Froome i, sobretot, Bradley Wiggins. Es diu que aquest equip entrena tan dur que les competicions són el més suau que afronta. Si ara em donéssin 1.000 Euros per gastar-los en apostes, els apostaria tots a l’Sky, sense pensar-m’ho.

Part del Team Sky, amb Wiggins al capdavant
 
Per acabar amb la Dauphiné 2012, que no passarà a la història, m’agradaria destacar alguns moments: primer, les dues victòries d’etapa de Dani Moreno, sorprenent en els finals amb cert desnivell amb una arrencada potent. Molt bé el madrileny, donant dos triomfs a un Katusha que sap anar més enllà de Purito. Segon, la victòria de Nairo Quintana (22 anys) a l’etapa reina, baixant magistralment i tot sol el Col de Joux-Plane (HC). I tercer, la que hagués pogut ser la imatge de l’any però no ho va ser per 17 segons: Wiggins doblant Evans a la contrarrellotge de dijous passat. El britànic no va deixar de veure l’australià, però no el va acabar atrapant.

Com he dit, tot llest perquè en 19 dies comenci Le Tour de France. Si se l’adjudica Wiggins, el 2012 serà recordat com el seu any, amb el permís de Tom Boonen, el gran classicòman de la temporada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada