dilluns, 5 de març del 2012

Paris-Nice 2012 (II)

Etapa 2. Mantes-la-Jolie > Orléans. 185,5 km.

Avui hem viscut una etapa plana que no hagués tingut més transcendència si no hagués estat pels talls que s’han produït (els popularment famosos ‘abanicos’). Un grup molt nombrós, en el qual hi havia el segon, el tercer i el quart classificats, s’ha escapat i ha aconseguit mantenir la distància de 2’20” amb el grup perseguidor, on s’ha quedat l’efímer maillot jaune Gustav Larsson.

Com a corredors destacats del grup escapat, hi havia quatre homes del fortíssim Omega Pharma-Quickstep (actual líder per equips), dos de l'Sky i dos més del Movistar. El Katusha també ha despenjat dos dels seus corredors, i la resta d’equips estaven més o menys representats amb aportacions individuals. Gairebé tots, rodadors purs.

A falta de pocs quilòmetres per l’arribada, ha quedat clar que la segona etapa es decidiria a l’esprint. Els membres d’un mateix equip s’han anat posicionant i decidint l’estratègia a seguir, però quedava clar que la cursa es decidiria entre tres: Geraint Thomas (Sky), Tejay Van Garderen (BMC) o Tom Bonnen (Omega). Ha estat aquest últim qui, després d’un esprint on tothom ha anat al límit, i on la fatiga ha jugat un paper important, s’ha endut la segona etapa de la Paris-Nice, per davant de José Joaquín Rojas (Movistar) i John Degenkolb (Project 1T4I).

Vull destacar aquest darrer corredor, nascut el 1989, que ha començat l’any com va acabar el passat: donant espectacle, malgrat el canvi d’equip (de l’HTC al nou equip holandès, hereu de l’Skil).

Us deixo la classificació general, i un link per veure la resta de classificacions, aquí. A més, podeu seguir l’etapa de demà comentada en directe al meu twitter @flipau.

Wiggins, nou maillot jaune

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada