dissabte, 10 de març del 2012

Paris -Nice 2012 (VII)

Etapa 7. Sisteron > Nice. 219,5 km.


L'etapa d'avui ha sigut la més llarga d'aquesta Paris-Nice 2012. S'ha iniciat amb dos ports de segona i un de tercera, abans d'arribar al Col de Vence, de primera categoria.


Des del quilòmetre 50, Rein Taaramae (Cofidis) i Thomas De Gendt (Vacansoleil) han protagonitzat una fuga que ha anat augmentant més i més la distància amb el grup, sempre a uns onze minuts i que ha arribat a un màxim de dotze. L'Sky s'ha encarregat que la distància no augmentés, ja que De Gendt es trobava 15'44" de la classificació general i posava en risc el maillot jaune de Bradley Wiggins.


En l'ascensió al Col de Vence, els dos escapats s'han separat, ja que De Gendt ha deixat enrere a Taaramae. Han baixat sols els nombrosos quilòmetres que separaven el port amb Niça, on el belga ha entrat com a vencedor de l'etapa. Per la seva banda, els que s'han encarregat d'empènyer el grup a la baixada han estat els homes del Movistar (Valverde inclòs), que han condemnat a Leipheimer...


I és que Levy Leipheimer (Omega), tercer a la general, ha patit tres caigudes en l'etapa d'avui. La tercera, quan intentava atrapar el grup en la baixada del Col de Vence, i ha decidit deixar de lluitar per l'etapa i pel podi a la Paris-Nice.


Així, Wiggins segueix primer i Westra segon, mentre que Valverde s'ha col·locat en la tercera posició de la general.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada