dimecres, 7 de març del 2012

Paris-Nice 2012 (IV)


Etapa 4. Brive-la-Gaillarde > Rodez. 178 km

Avui hem viscut la primera jornada de mitja muntanya, on els corredors han hagut d’afrontar tres ports de tercera categoria i dos de segona.

L’escapada que ha prosperat ha tingut cinc protagonistes: Jéan-Cristophe Péraud (Ag2r-La Mondiale), Pierrick Fédrigo (FDJ), Leigh Howard (Greenedge), Luis Ángel Mate (Cofidis) i Bart De Clercq (Lotto).

A falta de 24 km el grup ha atrapat a Luis Ángel Mate, i Lampre s’ha posat a empènyer amb força. 4 km més tard, coincidint amb l’inici de l’ascensió al penúltim port, el grup ha neutralitzat als quatre escapats que quedaven gràcies al ritme alt que han imprès els corredors de l’Omega Pharma-Quickstep. Alhora, els mateixos caps de sèrie que van cedir ahir (Boonen, Hushovd, Basso), també han dit adéu a l’etapa abans d’hora.

En l’ascensió a la Cote d’Aubert le Crès, Thomas de Gendt, maillot de la muntanya, s’ha distanciat del grup per aconseguir punts que li permetessin mantenir el liderat en aquest apartat, però finalment l’ha perdut en detriment de l’espanyol Luis Ángel Mate. Ningú l’ha seguit, i ha continuat tirant uns quants quilòmetres ell sol.

Als darrers 10 km hi ha hagut diversos intents d’atac, però cap ha prosperat. Aprofitant l’ascensió a la Cote de Bourran, el Movistar ha adoptat l’estratègia que ahir els va sortir tan bé i s’ha posat a empènyer durament del grup, amb un Valverde molt participatiu. Però després de la coronació del port encara quedava un quilòmetre que picava en pujada, i l’etapa s’ha resolt en un esprint en què s’ha imposat el belga Gianni Meersman (Lotto). Xavi Florencio, que ahir va ser cinquè, avui ha acabat quart... sembla que el català està en forma.

Avui Valverde no ha pogut agafar cap segon de bonificació, i la classificació general (a sota) segueix tal com estava. Demà ens espera l’etapa reina, amb els mateixos quilòmetres que avui però amb tres ports de primera categoria per superar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada