dilluns, 5 de març del 2012

Paris-Nice 2012 (I)


Des d’avui i fins diumenge vinent, faré un breu seguiment d’aquesta prova per etapes d’una setmana de durada. La Paris-Nice és coneguda com La cursa del sol i recorre França de nord a sud. La prova va començar ahir a Dampierre-en-Yvelines, una localitat a 35 km de Paris, i finalitzarà diumenge amb la clàssica cronoescalada al Col d’Èze.

Etapa 1. Dampierre-en-Yvelines > Saint-Rémy-lès-Chevreuse. 9,4 km.

La contrarrellotge d’ahir va estar marcada per la pluja, que només va afectar als corredors que sortien al final. L’alemany Tony Martin, campió del món de contrarrellotge i vencedor de la prova l’any 2011, partia com a gran favorit sortint l’últim de tots. Eren les 15.05 en punt, i la pluja ja s’havia consolidat a la localitat francesa d’on sortia la contrarrellotge.

Exactament dos minuts abans, el britànic Bradley Wiggins, una altra bèstia contra el cronòmetre, prenia la sortida amb unes condicions metereològiques idèntiques. Però ni l’un ni l’altre van tenir el seu dia, possiblement condicionats per aquesta desafortunada pluja, que va afectar molt més al primer que al segon.

Molt abans havia sortit el suec Gustav Larsson, corredor que no entrava en les apostes pel triomf d’etapa. Però el seu temps d’11’19” va ser suficient per convertir-se en el vencedor i en el primer líder de la Paris-Nice 2012. A 1” va arribar el mateix Wiggins, i a 4” l’americà Levi Leipheimer. Martin va ser 28è a 25”.

Thomas de Gendt és el primer líder de la muntanya al marcar el millor temps al parcial del port de tercera (l’únic que es pujava ahir), mentre Tejay Van Garderen és el líder dels joves després de fer una magnífica contrarrellotge acabant en quarta posició. Sens dubte, un home a tenir en compte.

El millor espanyol va ser Markel Irizar (8è), del RadioShack, després de la decebedora 40a posició del campió espanyol de contrarrellotge Luis-León Sánchez.

El pròleg d’ahir va començar a edificar una cursa curta però intensa. Avui, segona dosi de Paris-Nice amb una etapa plana de 185,5 km, on el grup només haurà de pujar un port de tercera. Sembla difícil que Larsson perdi el liderat, però tot és possible... A partir de les 15 hores (en obert per TDP), continuarà...

[Podeu seguir l’etapa comentada en directe al meu tuiter @flipau]

Classificació de la primera etapa i general
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada