dimarts, 6 de març del 2012

Paris-Nice 2012 (III)

Etapa 3. Vierzon > Le Lac de Vassivière. 194 km

Avui els corredors han disputat una etapa plana que, a menys de 30 km per la meta, ha hagut de superar dos ports de 3a categoria. De fet, l’etapa ha acabat en alt, amb l’ascensió a Le Lac de Vassivière.

Durant la major part de l’etapa (des del quilòmetre 12 fins després de l’ascensió al primer port), tres corredors han estat escapats: Jimmy Engoulvent (Saur-Sojasun), Michael Morkov (Saxo Bank) i Roy Curvers (Project 1t4i). A falta de 12 km per la meta, el francès ha passat a l’atac i s’ha quedat sol, entrant primer a l’únic esprint intermig. Però a falta de 6 km per la meta, Engoulvent ha estat neutralitzat pel grup, fet que ha conduït la cursa a decidir-se a l’esprint.

La pujada al llac de Vassivière ha anat descartant corredors de primera línia: Hushovd, Boonen, Basso, Martin... A falta d’una mica més de 3 km per la meta ha atacat Sergey Lagutin (Vacansoleil), però novament el grup ha estat més fort, i al final l’etapa s’ha resolt en un esprint molt dur que s’han disputat Simon Gerrans (Greenedge) i Alejandro Valverde (Movistar). El fotofinnish ha decidit a favor del murcià, que s’ha adjudicat una etapa on el Movistar ha fet un gran treball d’equip, tirant del grup per poder neutralitzar els escapats i situant a JJ Rojas com a llançador de Valverde en l’esforç final.

Amb el resultat d’avui, Bradley Wiggins (Sky) segueix vestint el maillot jaune de líder de la Paris-Nice. Boonen ha perdut el maillot verd en detriment de Valverde, i el Katusha s’ha convertit en el nou líder per equips. Demà més.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada