dijous, 8 de març del 2012

Paris-Nice 2012 (V)


Etapa 5. Onet-le-Château > Mende. 178.5 km

Com era previsible, l’etapa reina de la Paris-Nice no ha deixat indiferent a ningú. Els corredors han fet els mateixos quilòmetres que ahir, però amb un perfil molt més exigent.

L’etapa ha finalitzat a Mende (Le Croix Neuve, batejat també com a Mont Laurent Jalabert), a 1.055 metres d’altitud. Es tracta d’un port curt, de tot just 3 quilòmetres, però amb un desnivell mitjà del 10,1%, perfil ideal per corredors explosius.

Des de l’inici de l’etapa, quatre corredors han pres part en l’escapada: Simon Clarke (Greenedge), Frederik Veuchelen (Vacansoleil), Yukiya Arashiro (Europcar) i David Le Lay (Saur-Sojasun); de fet, aquest últim ha estat rodant durant molta estona com a líder virtual de la Paris-Nice. Però a poc a poc, la distancia ha anat disminuint, i a falta de 8 quilòmetres per la meta, coincidint amb la Cote de Chabrits (2a categoria), el grup els ha neutralitzat a excepció de Veuchelen, que ha seguit sol uns quilòmetres més i ha bonificat tres segons a l’esprint intermig.

El darrer port no ha decebut, i ha estat el que ha decidit l’etapa. S’ha pujat a un ritme altíssim impulsat per Rigoberto Uran, de l’equip del líder (l’Sky, que s’ha col·locat primer en la classificació per equips). Ritme que no han pogut seguir homes importants com Anton, Chavanel, Luisle, Martin o Taaramae. L’etapa l’ha guanyat Lieuwe Westra (Vacansoleil) després d’un atac a falta de 500 metres per coronar. Alejandro Valverde ha estat segon, seguit del líder Bradley Wiggins; gràcies a les bonificacions, el murcià ha pogut retallar dos segons a l’anglès, que demà tornarà a vestir de groc. Només un canvi als maillots: Luis Ángel Mate ha perdut el de la muntanya en detriment de Frederik Veuchelen.

Us deixo la classificació general. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada