divendres, 9 de març del 2012

Paris-Nice 2012 (VI)

Etapa 6. Suze-la-Rousse > Sisteron. 178.5 km

Després de l’exhibició en l’arribada d’ahir, en què va guanyar Westra i es va col·locar a 6” de Wiggins a la general (que haguessin pogut ser menys si no hagués celebrat la victòria tan efusivament), la d’avui ha estat una etapa mig muntanyosa, però sense arribar al nivell dels darrers dies. A més, final en pla a Sisteron, bo per a uns esprinters que han perdut la seva oportunitat.

I és que l’escapada d’avui sí que ha arribat a bon port. Faltaven 10 quilòmetres per la meta i el grup no retallava distàncies amb els escapats: Jens Voigt (Radioshack-Nissan) i Luis-León Sánchez (Rabobank), que han fet bona la fuga gràcies als constants relleus. Ha succeït el que passa en aquests casos, i és que la companyonia de conveniència de tota la carrera s’ha acabat radicalment al darrer quilòmetre. Aleshores, Voigt i Luisle han deixat de col·laborar, han baixat el ritme i s’han anat controlant l’un a l’altre. A falta de pocs metres ha atacat Voigt, arriscant, però li han sobrat uns quants pams de carretera, i Luisle, que anava darrere (i tenia l’avantatge de la referència que li donava l’alemany), ha aconseguit creuar la meta en primera posició. El murcià, campió de la Paris-Nice l’any 2009, ha donat al ciclisme espanyol la segona victòria d’etapa a la ‘Cursa del sol’.

Amb aquest resultat, Wiggins segueix líder i té més a prop la victòria final, sempre amb el respecte que mereix la cronoescalada final de diumenge. La general i la resta de maillots, també segueixen igual després de l’etapa d’avui. Demà la carrera arriba a Niça amb una etapa llarga de 219,5 quilòmetres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada